BelépésSzavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

Tisztelt Horgásztársak!

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetség elnöke az elmúlt napokban írta alá több halgazdálkodási vízterület horgászati célú hasznosítására vonatkozó alhaszonbérleti szerződést.

A Halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 37. § kimondja, hogy a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen halfogási tevékenység végzéséhez fogási napló, valamint, a halgazdálkodásra jogosult területi jegye is szükséges.

 

A Szövetség Intéző Bizottságának álláspontja az, hogy az Árkus és Bágy-Szandalik csatornán a Nyugati fő-csatornára érvényes területi engedélyekkel lehessen 2017 évben horgászati tevékenységet folytatni.

Kösely csatorna, Alsó-Kadarcs csatorna, K-VI öntöző fő-csatorna, K-VIII és K- VIII-II öntöző fő-csatornákra fél éves időtartamra 6000 forintos áron területi engedélyt, és 2000 forintos áron napijegyet fog kiadni a Szövetség.

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége által elkészíttetett területi engedélyeket 2017. július 01-től lehet megvásárolni a jegyforgalmazóknál.

Szövetségünk ügyvezetője tárgyalt a Kösely, Alsó-Kadarcs és K-VIII korábbi hasznosítójával Szabó Lajossal. A megállapodás értelmében azok a horgászok, akik korábban váltottak a fenti horgászvizekre területi engedélyt, azoknak a jegy kibocsájtója, Szabó Lajos – címe: Debrecen, Sámsoni út 43 szám- visszafizeti a területi engedély árát.

A fenti vizeken 2017. július 01-től csak a szövetség által kibocsájtott területi engedélyekkel lehet horgászati tevékenységet végezni.

A területi engedélyeken lévő hatályos jogszabályokat és a horgászrendet mindenkinek be kell tartani, melyeknek a betartása ellenőrzésre kerül.