BelépésSzavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

A MKéptalálat a következőre: „horgászigazolvány”HOSZ május 25-i válaszmányi ülésén a tagszövetségek képviselői többek között döntést hoztak arról is, hogy jövőre megszűnik a horgász igazolvány, helyét a Horgász Kártya váltja fel.

A több éve lebegtetett döntés immár egészen biztosan megvalósul, a következő évtől csak Horgász Kártyával lehet majd horgászni. A horgász igazolványt váltja ki egy bankkártya méretű plasztik kártya, melyet majd mindenki önállóan is megvásárolhat online a horgaszjegy.hu-n felületén. A névre szóló kártyát legyártják fizikailag is, és postán kapja majd meg a tulajdonosa. Az igényléshez szükség lesz majd kell majd a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya jó minőségű beszkennelt másolatára. A szövetségek és egyesületek feladata lesz, hogy segítse tagjait a megfelelő eszközökkel (számítógép, Internet, szkenner) pl. idősebb, vagy online ügyekben kevésbé járatos horgásztársaink esetében. A  MOHOSZ a szövetségeket fogja eszközökkel támogatni, hogy a plasztik kártyára való átállás zökkenőmentes legyen.  Ezek után a területi jegyet a kártya adatokkal lehet majd kiváltani, és minden online zajlik majd. Egy informatikai rendszer felhőben tárolja, hogy az adott kártyához milyen éves, vagy napi területi jegy van rendelve, és a halőrnél lesz egy kütyü, amivel le tudja olvasni a vízparton. Ha a leolvasás technikai okokból nem tud megvalósulni pl. nincs térerő, akkor a horgász jogosultsága nem kérdőjelezhető meg.

A Horgász Kártya 2500 Ft-ba fog kerülni, és 5 évre szól majd. A kártyák igénylése és megvásárlásának lehetősége már szeptember 1-től lehetségessé válik, hogy a mintegy 450.000 horgász tömeges regisztrációja ne egy szűk időszakban terhelje a rendszereket. Hogy végképp ne lehessen gond az átállással, a területi jegyek vásárlásával nem kell megvárni a fizikai plasztik kártya megérkezését, a vásárlás után a kapott igazolással és adatokkal azonnal lehet területi jegyeket is vásárolni.

A előzetes pletykákkal ellentétben nem lesz digitális fogási napló, a fogásainkat ezután is papír alapon kell majd regisztrálni.

A következő hónapokban nagyon sok apró részlet fog még tisztázódni, folyamatosan tájékoztatni fogjuk a horgászokat!

forrás:smartfishing.hu