Belépés



Szavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

  Egyesületünk évadnyitó baráti találkozót, versenyt szervezett május 8-ára, a Balla tanya Horgásztóra. Összejövetelünk nem titkolt célja az volt, hogy kellemesen, jó hangulatban töltsük együtt az időt, ismerjük meg közelebbről egymást. A hangsúly a jó „hangulat”-on volt, s ezen apropóból kapta a Hangulat Kupaelnevezést. 

  Bevallom őszintén: mikor reggel 5 órakor időjárás felderítést hajtottam végre a teraszajtóból, elszomorodtam. Esett, esett és esett!! Első gondolatom az volt, hogy az úri horgászok ismét otthon maradnak. Vajon mennyien leszünk a benevezettek közül?

A tóhoz érve még mindig esett, de ennek ellenére öröm volt látni a lelkes horgásztársakat, hisz mindenki eljött! A meghirdetett menetrend szerint sorsoltunk és ki-ki pakolt a Fortuna által kijelölt helyére, keverte a saját boszorkánykonyhája receptje alapján az etetőanyagot, ízesítette a csalikat. Az egyórás szerelékhangolás után, pontban fél nyolckor besuhantak a félelmetes horgok a kopoltyús népség életterébe, miközben egyre sűrűbben tekintgettünk a hátunk mögé, mert felszakadozni látszott a felhőtakaró.

   Már eltelt egy óra, de az eső még mindig kitartó volt, viszont kapás egy darab sem, sehol. Ismét hátra pillantottam, hátha vége lesz az ég könnyhullatásának. De kár volt. Majdnem lemaradtam az első halról, mert a wagler úszóm már teljesen kiemelkedett a vízből. A gyors reagálásnak és némi, higgadt fárasztással töltött időnek köszönhetően partra került a nap első pontya. „Megtört a jég” és még az eső is elkezdett csendesedni. Sajnos ez a nap nem a sűrű kapásokról volt híres, mert alig-alig „kapkodtak a horgásztársak. De a nap végre ránk emelte tekintetét, viszont ennek sem örülhettünk igazán, mert a szél egyre hevesebben lökdösött bennünket. A helyemről (18) mindenkit láttam, - nyugodtan ülni - ! Szívesebben néztem volna, hogy egyszerre többen is halat fárasztanak, de ez az öröm nem adatott meg. 

Biztos vagyok benne, hogy nem a horgászokkal volt a gond, inkább az időjárásra fognám. Vagy a halakra?  

A 12 óra 30 perc egyre közelebb volt hozzánk, s itt is, ott is volt egy-egy szákolás. 

A dudaszó elhangzása pillanatában még volt egy hatalmas kapás tőlem jobbra, amit sikerült még időben partra emelni. Következhetett a végleges mérlegelés és összesítés. 

Az elért eredmények alapján, egyesületünk elnöke kiosztotta a kupákat, okleveleket, ajándékokat.

  

  

  

   

   

                  Női kategória:

              .                   Szűcs Lászlóné Varga Mária         

 Férfi kategória: 

I.         Gombos János   8490 gr                      

II.                Bekő József       5130 gr

III.              Szabó László     3940 gr

           

 Legnagyobb halat fogó:   Gombos János  4950 gr    

 További eredmények:

IV.             Walke Károly     3440 gr

V.                Rohács Péter    3240 gr

VI.             Kovács Gergely  3060 gr 

VII.          Bartalos Ferenc  1050 gr

 A díjak átvételét követően, baráti beszélgetések közepette: jó hangulatban, jóízűen fogyasztotta el mindenki a Takács Lajos által főzött vaddisznó pörköltet. Melyet ezúton is külön megköszönünk neki.

   A horgász mottóm:  

„Inkább egy rossz nap a horgászatban, mint egy jó nap a munkában!” 

 

Köszönjük mindazok munkáját, akik tettek e nap hangulatosabbá tételéért! 

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek e baráti összejövetelen! 

Ne feledjétek: találkozunk május 29-én, Látóképen az egyesület szokásos éves versenyén! 

 

Szabó László 

Fotók és ebéd: Takács Lajos  

További képek a versenyről.

Módosítás: (2011. május 09. hétfő, 08:37)