Belépés



Szavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

 A szerénységet félretéve szeretném örömömet kifejezni, mint a Debreceni CSALI Horgász Egyesület elnöke, abból az alkalomból, hogy a Hajdú-Bihar megyei horgász csapatok megmérettetésén az előkelő harmadik helyezést értük el. Külön öröm, hogy ezen a versenyen Egyesületünk tagjai sorából került ki a megyei bajnok Rohács Péter és a harmadik helyezett Szabó Norbert személyében.Sajnos a nagy versenyen nem tudtam jelen lenni, de a megbízott csapat kapitány Harangi Csaba szinte minden eseményről tájékoztatott és megírta beszámolóját, amit az alábbiakban olvashattok.

Egyesületünk nevében gratulálok a Megyei bajnok csapatnak, a Top Fish He-nek, - kívánom, hogy az országos versenyen minél jobb eredményt érjenek el -  és a második helyezést elért Tiszavirág HE-nek. Külön gratulálok a megyei ifi bajnoknak, ifj. Nagy Csabának.

Takács Lajos  

 

Lám eljött ennek is az ideje, megint megmérettetés megyei szinten. Ilyenkor kivétel nélkül minden egyesület készül, kiválassza a legjobb versenyzőit, három felnőttet és egy ifit, majd kiderül ki lesz a legjobb? A CSALI HE kis csapatában is így történt. 

Az edzés és felkészülés a Látóképi víztározón megtörtént és a fiúk reménytejesen várták a szombat hajnalt. Mindenkinek kialakult a fejében egy taktika és természetesen egy „b” terv is, ha nem úgy történne, ahogy az el lett tervezve. Én tapasztalatból mondhatom, sosem úgy szokott történni, ahogy eltervezzük, ez már csak ilyen, mármint a horgászat. A csapat tagjai: Szabó Norbert, Szabó László, Rohács Péter, Németi Zsolt. Mind a négyen a matchbottal szerették volna a versenyt kezdeni, bízva a dévérek és karikák kapókedvében.

 A dudaszó jelezte az etetés kezdetét és berepültek a gombócok, természetesen mértani pontossággal. Ezután csend és csend, mintha nem is akarnának kapni, pedig ott van az etetőszúnyog, a jobbnál jobb etetőanyag, mi szem-szájnak ingere. Én segítő voltam és az egyesületet is képviseltem, de tanácstalanul néztünk egymásra Rohács Petivel, most hogyan tovább?

 

Peti villámgyorsan döntött, nincs idő tovább variálni és erőltetni, ami nem megy! Spiccbot, elő vele. Gombócok repülnek be hetes spicctávra és igen már jönnek is a karikák.

  

Nagyszerű ennek a fajtának a súlya jobb, mint a dévéré, ez lesz a „b” terv célhala, tehát hajrá. Szerencsére, mire megnéztem a csapat minden tagját, majdnem mindenki ezt a módszert követte. Az ifinknél, működött a matchbot, tehát ott maradt az a módszer, a többiek spiccbottal folytatták.

 

 

Megnyugtató volt, hogy nem volt haltalan várakozás, hanem kapásokkal tarkított peca alakult ki. Ezek után már csak számolgatni kellett a darabszámot percekre vetítve, valamint a többi versenyzőt figyelni és azt is számolni. Ebből lehetett esélyeket latolgatni, esetleg bízni a ponty megjelenésében, hátha…A „c” és a „d” szektor fűzfái alatt már hajnalban locsogtak a pontyok, úgyhogy látni már látták a versenyzők, csak esetleg ha ennének is…, ez a nehéz, hisz el vannak foglalva az ívással.

 Ahogy közeledett a verseny vége, mindenki kezdett bízni az eredményében és reménykedett benne, talán egy kupát magasba emelhet. A verseny végét jelző dudaszó után elkezdődött a mérlegelés.

 Mivel én egyszerre csak egy helyen tudok lenni, a „b” szektor mérlegelését néztem végig. A Rohács Peti eredményét senki nem tudta túlszárnyalni, úgyhogy egy szektor 1-es tudatában tudósítottam a az egyesület elnökét Takács Lajost, aki épp Szolnokon az OEHB-ről tudósított. Az öröm nagy volt, de a többi eredményt még nem tudtam. Ezek után Szabó Norbert a „c” szektort megnyerte! Még egy 1-es. Ha csak az egyéni eredményeket nézzük, akkor is van máris két valamilyen színű kupa!!! A  többi versenyző is, kellően odatette magát és kialakult egy kitűnő eredmény, mint egyéni, mind csapatszinten!

 Összesítve az eredmények:

 Megyei csapatbajnokság:

I. TOP FISH HE

II. TISZAVIRÁG HE

III. DEBRECENI CSALI HE

 

Megyei egyéni bajnokság:

I. Rohács Péter

II. Benta István

III. Szabó Norbert

  

Megyei ifjúsági egyéni bajnokság:

I. Nagy Csaba

II. Szirák István

III. Radácsi Kristóf

  

 Minden versenyzőnek gratulálunk!

 

Harangi Csaba  

 További fotók!

Módosítás: (2011. május 24. kedd, 19:20)