Belépés



Szavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider

 Évadzáró horgászversenyt tartott a Debreceni Csali Horgász Egyesület 2015.10.18-án a Daru tavon, Nagyhegyesen. Huszonöt versenyző gondolta úgy, hogy a hideg idő beállta előtt még pecázik egy jót, egy jó közösségben, egy jó helyen.Nehezen indult, de...

aztán nagyon jól fejeződött be a nap. 

  

Szóval rosszul indult, mert köd volt reggel korán, az időjárás nehezen akarta tudomásul venni, hogy mi horgászni akarunk. Rosszul indult, mert otthol felejtettem a horgászhelyek számainak a felét. Rosszul indult, mert a sorsolásnál belekavarodtunk a számhúzásba. Rosszul indult mert valaki megjegyzést tett a kialakult helyzetre és én ezt rosszul kezeltem. De aztán felszállt a köd, vele együtt minden negatív jelenség és már a felkészülési idő jó hangulatban telt.

 

 Rövid eligazítás, szabályismertetés

 

 

 A sorsolásnál volt egy kis bonyodalom...

 

  A felkészülési idő jó hangulatban telt el. 

8:15-kor egy halk dudaszó és már áztak is a szerelékek. Eredetileg két kategóriában hirdettük a versenyt - amatőr és versenyző - de mivel vendégek is részt vettek ezért gyorsan létrehoztuk a "vendég" kategóriát is. És ekkor váratlanul megjelent egy női versenyző is. Kisérőként érkezett, de hamar meggyőztük arról, hogy már pedig neki versenyezni kell. Szerintetek nehéz volt? Gyorsan előkerült innen onnan a szükséges hiányzó felszerelés és már a kisérőből versenyző lett. Úgyhogy lett egy "női" kategória is.

 

 Itt kapás van!

 

 A szomszéd meg addig halat fog 

Alig kezdődött el a verseny a legszélső versenyző már közel 14 kg halat fogott, de még az elején zsákmányolta az egyik versenyző a verseny legnagyobb halát, egy 5010 gr-os potykát.

 

 Tudom mi volt a csali, de nem árulom el!

 

 Kell ennél szebb? 

Délelőtt folyamatosan folyt a mérlegelés, aminek, mint szervező nagyon örültem, hiszen egy jó halas versenynél nem kívánhat többet az ember. Közben a hadtáp a háttérben megkezdte munkáját, hogy a verseny végeztével ne maradjon éhesen az a harmincegynéhány  ember, mert ugye kísérők is megtisztelték az egyesületi versenyt.

 

  Pihen a hadtáp 

Dél körül eleredt az eső, tudjátok az a kitartó "áztató" eső. De az volt az érzésem, hogy egyedűl csak én vettem észre, mert a versenyzőket egy cseppet sem zavarta. Úgy gondoltam én meg nem szólok. Ha őket nem zavarja...? 

Volt egy versenyzőnk, aki még mérlegelés előtt dobálta vissza a halakat. Úgy kellett figyelmeztetni, hogy előbb mérlegelünk, aztán dokumentálunk és utánna kíméletesen visszaengedjük a zsákmányt. Itt, ezen a versenyen ez a sorrend. Hát, nem megnyerte ezek után az amatőr kategóriát? Természetesen a fair play díjat is neki szavaztuk meg.

 

 Jól van, jól van. Megértettem a sorrendet! 

13:15 perckor a kürtszó véget vetett a versengésnek, megkezdődött a mérlegelés. Talán két versenyző zárta nullásan aversenyt, de érdekes módon nem vették tragikusan a helyzetet, hiszen kapásuk volt több is, csak szakítással végződött. Jól érezték magukat, pecáztak egy jó ízűt. Jól sejtettem már az elején, hogy jó kis halas verseny lesz, ami be is igazolódott. Az össz fogás 226 kg volt, ami 9 kg átlagfogást jelent ezen a versenyen. Kívánhat ennél szebbet, jobbat, többet egy horgászversenyen bárki is? A részletes fogási jegyzőkönyvet ITT lehet megtekinteni. 

Nézzük a díjazottakat:

 

 Amatőr kategória: I. Káló Csaba Attila, II. Bekő József, III. Kun Gábor

 

  Versenyző kategória: III. Kovács Gergő, II. Szabó László, I. Rohács Péter

 

 Vendég Kategória: I. Szilágyi Sándor, II. Papp Gyula, III. Csobi Zoltán

 

 Női kategória: I. Németi Krisztina

 

 A vigasz díj boldog tulajdonosa: Szabó Norbert

 

  A legnagyobb halat - 5010 gr - Végh Tibor fogta

 

 A fair play díjat Káló Csaba Attila kapta 

Nos, ezek után nem maradt más hátra, minthogy értékeljük a hadtáp munkáját. Az ebéd az utolsó morzsáig elfogyott, tehát jól végezték a dolgukat. 

Ennyi volt tömören a DCSHE 2015. évi utolsó horgászversenye. Egy októberi vasárnap délelőtt, amire remélem szívesen fognak visszaemlékezni a résztvevők. 

A sors fintora: ebéd után az egyik versenyző, aki nullát csinált, rövid félóra alatt négy pontyot akasztott. Így valamelyest a tó kárpótolta őt is.

 

  Összes fotó ITT.

Takács Lajos 

Módosítás: (2015. október 19. hétfő, 11:22)