Ki olvas minket
Oldalainkat 15 vendég böngészi
BelépésSzavazások
Hogy tetszik az új oldal?
 
Banner Slider
A halfogáshoz szükséges területi jegy formai és tartalmi követelményeiA Nébih által működtetett Állami Halőri Szolgálat halászati őrei ellenőrzésük során még mindig találkoznak olyan területi jeggyel, amely nem felel meg a 2014. január elseje óta hatályos halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (továbbiakban: Hhvtv.) és a hozzá kapcsolódó halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet előírásainak.

Bővebben...

 

A horgász szezon közepén a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége nagyarányú halkihelyezést hajt végre.

Bővebben...

 

Megyei horgászversenyek, horgászviadal a Sziki-tavon

A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége gyermek, ifjúsági, női, és veterán kategóriákban szervezett horgászversenyt a Sziki-tavon. A megjelölt kategóriákban 41 versenyző horgászott, a gyermekek 14 év alatt, az ifjúságiak 14-18 év között, a veteránok 50 év fölött nevezhettek.

Bővebben...

 

Tájékoztatás a Fancsikai tavakon való horgászatról

Tájékoztatás a Fancsikai tavakon való horgászatról

Több engedéllyel rendelkező horgásztársunk érdeklődött arról, hogy a Fancsikai tavakon jogszerűen milyen feltételek mellett lehet horgászni.

Szövetségünk jogi képviselője útján körbe járta a fentieket és az alábbi tájékoztatást adja ki:

Bővebben...

 

„A számok nagyon makacs dolgok…”

A szubjektív, érzelmektől fűtött, baráti alapú értékelésen túl nem árt a számok tükrében is értékelni a teljesítményt. Megyénk versenyzői a versenyt megelőző időszakban a szegedi versenypályán összesen 5-6 fordulót horgásztak le az OHCSB-n lehetőségként kínálkozó 40 horgászathoz képest. Ez a  10 versenyzőnkből kettő, azaz kettő főt érint. Egyéb országos szintű versenyen a 10 versenyzőből szintén 2 fő vett részt, pedig minden kategóriának megvannak az egyéni bajnokságai. U15, U20, U25, női kategóriákban úgy indultunk az éles versenyen, hogy versenyzőink a versenyt megelőző évben összesen nem fogtak a kezükben 10 alkalomnál többször rakós botot. Ez személyekre lebontva 0-tól  3-4 horgászatig terjedő gyakorlást jelent éves szinten, továbbá ezen a téren a felnőtt és MLS kategóriákban sem sokkal jobb a helyzet. Ugye ez inkább hobbi mint sportolói teljesítmény, vagy kategória?

Bővebben...

 

Kedves Krakkó Tamás!

Olvastam az szegedi OHCSB-ről írt értékelésedet. Előre bocsátom, nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy a pálya széléről kiabálok, mondom az okosságot, mert ez nem így van. Nem értek a versenyhorgászathoz, csak a tapasztalataimat szeretném elmondani, mivel a vasárnapi fordulón részt vettem, mint drukker. Az egyesületünk egyik tagjának, Sorosi Petinek szurkoltam és kíváncsi voltam arra, hogy az a gyerek, aki kb. másfél hónapja fogott először rakós botot a kezébe, hogyan teljesít. Szerintem jól.

Bővebben...